×
اطلاعات بیشتر باشه، مرسی برای ارائه بهترین تجربه کاربری به شما، ما از کوکی ها استفاده میکنیم
× مطالب جالب و خواندنی و موفقیت آمیز
×

آدرس وبلاگ من

ahoo.goohardasht.com

آدرس صفحه گوهردشت من

goohardasht.com/font

زندگي را سخت نگيريد و در فرصت هاي مختلف بخنديد

روان شناسي خنده
زندگي روزانه و حوادث و اتفاقات آن ايجاد عكس العمل هايي در انسان مي شود كه گاهي شرايط زمان و مكان اجاره بروز آن ها را نمي دهد و در نتيجه مقدار زيادي انرژي در بدن ذخيره مي شود .
اين انرژي هاي عصبي به جاي آنكه صرف ايجاد معادلاتي از افكار و هيجانات جديد شود به دليل موانع موجود ، توليد حرياني در اعصاب حركتي در گروه هاي مختلف عضلات مي كند و سبب ايجاد حركات نيمه تشنجي مي شود كه روان شناسان آن را خنده ناميده اند
خنده پديده اي است كه غالباً براي ابراز شادماني به كار مي رود و در بين موجودات زنده فقط انسان از اين توانايي برخوردار است .  خنده از نظر روان شناسان  معتقدند كه چون مقدار زيادي انرژي ذخيره شده و واپس زده رواني به علت شرايط مختلفي چون كنترل شديد محيط ، حوادث اتفاقي و بازداري هاي ذهني راهي به بيرون پيدا نمي كنند از طريق خنده از ذهن و بدن تخليه مي شوند .
به همين دليل است كه هميشه پس از خنده احساس آرامش به وجود مي آيد و با خود تمركز را به همراه مي آورد .
روان شناسان به خنده به عنوان ضريب اطمينان ذهن و روان مي نگرند كه در مواقع انباشته شدن انرژي هاي هيجاني و مخرب نقش مهمي در بيرون راندن آن ها ايفا مي كند .
به همين دليل خنده از نظر علم روان شناسي داراي جايگاه ويژه و پر ارزشي است و مي تواند به برقراري تعادل رواني درانسان كمك كند و زمينه سلامت رواني او را فراهم سازد . نقش ويژه اي كه خنده در تخليه فشارهاي رواني به عهده دارد باعث شده كه روان شناسان به متوليان امر توصيه كنند كه محيط هاي كئاري آموزشي و خانوادگي را به محيط هاي شاد و پر خنده تبديل كنند . تحقيقات نشان مي دهد كه واكنش خنده فرايند مغزي عصبي ويژه اي دارد . به هنگام خنديد در الگوي امواج مغزي ما تغييرات قابل ملاحضه اي روي مي دهد وهمه سطوح كورتكس مغز ، و نه فقط يك جتيگاه واحد ، نسبت به خنده واكنش نشان مي دهند .
برخي از دانشمندان نيز خنده را به طوفان مغزي تشبيه كرده اند و معتقدند كه خنده نقش شوك عصبي خفيف را بر روي مغزايفا مي كند . از آن جا كه مغز حياتي رين ارگان بدن است و بر فعاليتهاي جسماني و رواني كنترل دارد ، هرگونه تغيير ثبتي در عملكرد آن مي تواند بر عملكرد كل بدن تاثير سفيد داشته باشد . زماني مه ما مي خنديم ، مقدار بسيار زيادي از اكسيژن را به طرف سلول هاي بدن به ويژه سلول هاي مغزي مي فرستيم .

مي دانيم كه مغز در حدود يك پنجم از كل اكسيژن مورد نياز بدن را به تنهايي مصرف مي كند بنابراين زماني هم كه مغز با خوني كه از مقدار تكسيژن بيشتري برخوردار است تغذيه مي شود عملكرد بهتري در مقايسه بازماني كه كمتر اكسيژن مي گيرد ، پيدا مي كند و در نهايت همه عملكردهاي ذهني و بدني ما بهبود مي يابند .
ارتباط با خنده :
۱- سيستم ايمني :
تحقيقات علمي نشان مي دهد در حالي كه افسردگي به ستگاه ايمني بدن در برابر بيماري آسيب مي رساند خنده با كاهش كورتيزول ، افزايش فعاليت سلولهاي كاهنده در افزايش سيتوكنين ، دستگاه ايمني را تقويت مي كند .
وقتي شخص مي خندد وجودش از احساساتي مثل آلودگي ، گرما ، رهايي و سرحالي آكنده مي شود و اين ها همان احساساتي هستند كه در بردارنده مفهوم احساس سلامتي اند .
۲- ورزش :
خنده يكي از مهمترين ورزشهاست . هيچ ورزشي نمي تواند مثل خنده بيشتر غضلات بدن را به جنبش در آورد .
يك دقيقه خنديدن برابر با چل مرتبه نفس كشيدن است .
همچنين روزانه ۱۵ دقيقه خنديدن بخش زيادي از منافع حاصل از پياده روي صبحگاهي را در بردارد .
۳- بيماريهاي قلبي
خنده با كاهش وزدودن احساسات منفي نقش مهمي در پيشگيري از حملات قلبي دارد و نوعي ماساژ قوي براي قلب است .
پژوهشها نشان داده است كه خنديدن از بروز انواع سكته ها و لخته شدن خون در رگ ها جلوگيري مي كند
۴- صبر  :
متخصصان اعلام كرده اند كساني كه لبخند بر لب دارند علاوه بر آن كه از شكيبايي بيشتري برخوردار اند قدرت بسياري نيز براي حل مشكلات خود مي يابند و بدين ترتيب روحيه ياس كه منجربه بروز انواع بيماري ها مي شود از بين خواهد رفت . برخي ديگر از صاحبنظران معتقدند داشتن لبخند بر لب بيانگر نوعي آرامش و تخلیه فشار در افراد  است و كساني كه هيچ گاه خنده بر لب ندارند نه تنها در مواجهه با هر حركتي بلافاصله عصباني شده و از خود واكنش نشان مي دهند بلكه فشار خون آنها نيز افزايش خواهد داد .
۵- فشار خون :
تحقيقات دانشمندان نشان مي دهد خنده بهترين درمان براي افرادي به شمار مي رود كه دوران بهبودي پس از سكته قلبي را مي گذرانند زيرا فشار خون آنان را كاهش  مي دهد .
به گزارش پايگاه اينترنتي ، محققان اتريشي در پژوهشي دريافتند كه خنده درماني افرادي كه سكته كرده اند سبب كاهش فشار خون مي شود .
۶- درد :
بدن ما به طور طبيعي مجهز به موادشيميايي ضد دردي است كه در صورت لزوم براي تخفيف درد از مغز آزاد مي شود و آندورفين نام دارد . خنديدن باعث افزايش ترشح اين مواد مي شود .
محققان در دانشگاه سريلند به اين نتيجه رسيده اند كه خنده داروي بسياري از بيماري هاست و چنان چه اين حالت به اندازه  طبيعي در بشر بوجود آيد هرگز بيماري رشد نخواهد كرد .
روزنامه اي كهدر مسكو با انتشار مقاله اي در اين زمينه خاطر نشان كرد تحقيقات دانشمندان در دانشگاه سريلند كه با آزماريش روي بيش از ۳۰۰ نفر انجام شده نشان مي دهد كه خنده بسياري از دردهاي آن ها را از بين برده و ريشه هاي درمان خود جوش را در اين افراد به وجود آورده است .
۷- فرآيند يادگيري : 
       از آنجا كه اشتغال ذهني و اضطراب از موانع يادگيري به شمار مي رود از اين رو خنديدندر ابتداي مطالعه باعث ايجاد آرامش فكري مي شود و فرايند يادگيري را اسان مي كند .
     احساس شادي در پي خنديدن و بهبود حال و هواي افراد در بلند مدت ، هم در افراد سالمن و هم در بيماران سبب بهبود كيفيت زندگي آنان مي شود . 
     محققان براي بوجود آمدن زمينه هاي خنديدن مناسب ، خواندن انواع رمان محاوره با افراد مختلف و درديدن فيلم هاي شيمايي و بالاخره افزايش آداب و معاشرت با ديگران را پيشنهاد مي كنند . 
      بنابراين مي توان گفت :
      خنده نقش حمايتي و تقويتي را بر روي مغز و بدن ايفا مي كند . 
 

 پس:

            ((( زندگي را سخت نگيريد و در فرصت هاي مختلف بخنديد . )))


یکشنبه 1 شهریور 1388 - 1:14:55 PM

ورود مرا به خاطر بسپار
عضویت در گوهردشت
رمز عبورم را فراموش کردم

آخرین مطالب


فواید آلوئه ورا برای پوست


فواید آب دوغ خیار


معجزه عسل و دارچین


گفته بزرگان


قرص گريپ فروت براي مقابله با چاقي توليد مي‌شود


زعفران از نابينايي در دوران پيري پيشگيري مي کند


اشنایی با خواص داروئي عرق گياهان داروئي


کافیئن خاصیت ضد سرطانی دارد


خواص درماني و غذايي گوجه ‌فرنگى


خواص دارویی گیاهی آویشن


نمایش سایر مطالب قبلی
آمار وبلاگ

29456 بازدید

35 بازدید امروز

42 بازدید دیروز

98 بازدید یک هفته گذشته

Powered by Gegli Social Network (Gohardasht.com)

آخرين وبلاگهاي بروز شده

Rss Feed

Advertisements